<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>
 

VERSLAGEN  DEMONSTRATIES HULPHOND 2011
 

27 & 28-11-2011   Winner-Show, Amsterdam   (www.winnershow.nl)

Wederom uitgenodigd om demonstraties te komen verzorgen met mijn honden als hulphond en para-agility.
Zowel Joep als mijn jongste hond Joy gaven demonstraties en Joy  liet weer zien enthousiast te kunnen werken zowel als hulphond als in de para-agility sport!

Soms nog wat afgeleid door alle geurtjes (en stukjes hondenkoekjes) van andere honden in de ring, maar met de druk vanuit het publiek e.d. kan zij prima omgaan, zeker gezien haar leeftijd van net 18 maanden oud!

Joy demo hulphond 27-11-2011
(klik op voor video)

 

11-10-2011 Bejaardensoos , Hoogland

Men had mij gevraagd wat te laten zien met mijn honden als hulphond, dus Joep en Joy mee op pad. Tevens had ik mijn tv-scherm meegenomen en kon zo ook nog, met een DVD, opnamens laten zien van de para-agility. De mensen waar zeer enthousiast.
 

01 & 02-10-2011 IJsselshow, Zwolle (www.ijsselshow.nl )

Voor het derde jaar waren wij gevraagd demonstraties te komen geven op de IJsselshow in Zwolle. Altijd een vol programma met leuke demonstraties de hele dag door in de erering.

Joy heeft laten zien graag als hulphond te willen werken. Na Joep's gedeelte van de demonstratie liet zij de volgende onderdelen zien: helpen jas uittrekken, boodschappentas leeghalen, een muntstukje en bankpasje oprapen, kleding uit de wasmachine halen en zelfs het klittenband van de handbraches losmaken!
 


24-09-2011 Golfmarathon & Herfst Fair, Ees
(www.countrygolfees.nl)

De Country Golfclub uit Ees (Drenthe) had voor de tweede maal een activiteitendag georganiseerd, waarvan de opbrengst geheel ten goede gaat naar St.Servicedogs in Tweede Exloërmond, opleidingschool voor hulphonden waar Joep is geregistreerd als hulphond.

Zowel Joep als Joy hebben laten zien waarmee een hulphond iemand met een beperking kan helpen en de demonstraties werden enthousiast bezocht. Waarschijnlijk gaat deze vereniging dit jaarlijks terug laten komen, dat zal geweldig zijn!

21-09-2011 Peerdefestijn, Est  (www.westrienen.nl)

Dierenspeciaalzaak Westrienen in Est, organiseerde voor de 2e maal een open dag: " Peerdefestijn" met verschillende demonstraties paardensport en leuke informatie-kraampjes. Wij waren gevraagd demonstraties hulphond en para-agility de gehele dag te verzorgen.


Joy door de 12 paaltjes
 


Joy enthousiast door de tunnel

Heerlijk droog en zonnig weer, wat totaal 'n 2500 bezoekers heeft getrokken naar dit gezellige evenement.

Mijn jongste hond Joy liep vrolijk mee met alle demonstraties hulphond en para-agility.

02-07-2011 Erkemeder- Hondendag, Nijkerk
(www.erkemederhondendag.nl)

Voor de 3e maal werd de " Hondendag" georganiseerd op het Erkemedehondenstrand in Nijkerk.
Dit is een camping gelegen aan het Veluwemeer met daarnaast een dagrecreatieterrein, waarvan een groot gedeelte (het hele jaar) toegankelijk is voor honden. Men betaald een kleine vergoeding aan parkeergeld of schaft een jaarkaart aan en kan zo heerlijk op de dijk wandelen, of langs het strand waar men zelf en de honden heerlijk kunnen  zwemmen.

Totaal dit jaar iets meer dan 100 verschillende kraampjes en de toegang was geheel gratis.
Wij hebben demonstraties hulphond en para-agility gegeven en stonden met een informatie-stand. Volgend jaar wordt deze dag gehouden op: Zaterdag 7 juli 2012

 

24, 25 & 26-06-2011  16e Country Fair, Aalten  (www.countryfair.nl)

Een mooi 3-daags evenement met 375 kraampjes en daarnaast verschillende ringen waar de hele dag demonstraties werden gegeven.

Wij stonden er met een stand voor Para-Agility in het " Hondendorp" met daarnaast een stand van St. Servicedogs. Wij hebben zowel demo para-agility als hulphond laten zien op alle drie de dagen.

Op de zondag droog en zonnig weer, maar de vrijdag en zaterdag was van het begin tot het eind behoorlijk nat ;-(
Ondanks dit hebben zeker totaal 'n 50.000 bezoekers het evenement bezocht. 
 


ondanks het slechte weer toch heel gezellig!
 

09-05-2011 Basisschool De Biezen, Hoogland

Sofie Bezuijen had gevraagd of ik wat wilde laten zien met Joep als hulphond bij haar spreekbeurt over hulphonden.
Tevens, doordat haar moeder met hun eigen hond Tazz ook agility beoefent, kwam het idee een paar agility-toestellen op het schoolplein uit te zetten en zo samen de sport te laten zien, wat de kinderen ontzettend leuk vonden!


Sofie geeft uitleg over het uit de "wasmachine" halen van kledingstukken
door Joep

15, 16 & 17-04-2011 Animal Event, Beekse Bergen  (www.animalevent.nl)

Wij waren wederom uitgenodigd op de inmiddels 5e Animal Event op het park Hilvarenbeek in Beekse Bergen, een groots honden- en paardenevenement wat een behoorlijk aantal bezoekers trekt elk jaar weer meer!
Wij gaven demo's hulphond en para-agility, tevens workshops agility.


info-stand Para-Agility  (foto: Eukanuba)

Dit jaar stonden wij met een eigen informatie-stand betreft  Para-Agility in de grote tent van EUKANUBA.

Ook Joy mocht weer de ring in om te laten zien dat zij inmiddels al erg enthousiast kan werken als hulphond.


Joy haalt met veel plezier spulletjes uit de boodschappentas! (foto: Ron Baltus)

info op hun website:
http://www.animalevent.nl/public/clinicgevers.aspx?id=184&ids=%2f177%2f181%2f184%2f


 

19 & 20-03-2011   Rashondententoonstelling KV Rijnland, Hazerswoude-Dorp (www.kvrijnland.nl)

Zaterdag en zondag hebben wij demonstraties verzorgt betreft hulphond en para-agility op de 17e Rashondententoonstelling in het Plantarium in Hazerswoude-Dorp.

We hadden een kleine stand betreft informatie hulphondenopleidingsschool Servicedogs neergezet en Joep heeft elke dag twee maal een demonstratie hulphond laten zien, daarnaast gaven wij ook demonstraties para-agility.

De bezoekers en deelnemers van deze show waren erg enthousiast na het zien van onze demonstraties dat het voor een hulphond ook mogelijk is naast zijn werkzaamheden zich uit te kunnen leven als sporthond!
 

5 & 6-03-2011    51e Martinidogshow, Groningen (www.martinidogshow.nl)

Vrijdagmiddag vertrokken naar Groningen, we waren wederom gevraagd demonstraties te verzorgen betreft hulphond en para-agility. Stichting Servicedogs was tevens aanwezig met een informatiestand en Joep heeft beide dagen een paar enthousiaste demonstraties laten zien in de erering. Joy, mijn jongste telg van 9 maanden oud, mocht al een kleine demonstratie geven door een sleutelbos op te rapen, een paar handdoeken uit onze wasmachine  te halen en twee kleine artikelen uit een boodschappentas te apporteren.

 

Tevens werden er demonstraties Combi-Sport verzorgd door Mario van de Pol    (www.combisport.net ). Een sport waarin Gedrag en Gehoorzaamheid wordt samengevoegd met agility.

Mijn oudste hond Quita mocht hierin een rondje meedraaien. Ze was haar oefening nog niet verleerd en apporteerde het houten apporteerblok netjes in mijn handen!

 


Quita apporterend een houten apporteerblok


Mike van der Most in actie

Ria en Mike van der Most (www.descheperij.nl )verzorgden geweldige demonstraties drijven met loopeenden samen met één van hun border collies. Een genot om te zien!

Een zeer geslaagd weekend waarin weer tot uiting kwam waar honden allemaal voor kunnen worden ingezet!

 

<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>