<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>
 

VERSLAGEN  DEMONSTRATIES
PARA-AGILITY 2013

 

25-08-2013   Hondendag, Gemeente Heemskerk  ( www.heemskerk.nl )
 

Door een ongeluk lag ik tijdens deze Hondendag in het ziekenhuis. Waarschijnlijk wordt over 2 jaar dit evenement weer georganiseerd en zullen wij weer uitgenodigd worden.

 


 stand en demonstratieveld van St. Servicedogs gecombineerd para-agility

 

06-07-2013  Erkemederhondendag, Zeewolde (www.erkemederhondendag.nl)

 

Op zaterdag 6 juli werd wederom de Erkemederhondendag georganiseerd op het Erkemederstrand in Zeewolde. Ik meen voor de 4e keer en met veel succes, zeker meer dan 'n 6000 bezoekers. Wij waren ook weer aanwezig op onze vast "stekkie" voor het geven van demonstraties hulphond en para-agility  met vervolgens workshop agility voor belangstellenden waar graag gebruik van werd gemaakt!

Het weer was geweldig zonnig wat een prachtig geheel gaf. Al die vele bezoekers met hun viervoeters zo heerlijk wandelend langs alle stands (meer dan 100) en dat heerlijke hondenstrand......'n groot feest voor hond en eigenaar en geheel gratis toegankelijk, zelfs het
parkeren ;-)

21 t/m 23-06-2013       Country Fair, Aalten  (www.countryfair.nl)

Ook dit jaar hebben Mario Lehtonen, Tonny Wierda en ik ons ingezet om het "Hondendorp" op de Country Fair uit te breiden met nog meer leuke demonstraties en verkoopstands op het gebied betreft honden en hebben we zeker het gevoel dat dit met succes geslaagd is!

Leuke demonstraties van zeer enthousiaste mensen welk elke keer veel publiek trok bij de demonstratie-ring in het Hondendorp.

Tevens werden er verschillende demonstraties door ons verzorgd in de grote Middenring, waar het publiek ook erg enthousiast over was!

Ik was er met mijn 3 honden Quita, Joep en Joy om mee te lopen bij de Rassenparade. Door de vele verschillende rassen die aanwezig waren bleef het publiek zeer geinteresseerd staan kijken. Alle rassen werden duidelijk omschreven door Tonny Wierda.

Daarnaast heb ik met Joep en Joy demonstraties hulphond en para-agility gegeven.

 

Tevens hebben wij , samen met de groep van de combi- en agility-sport,  workshops verzorgd waar het publiek enthousiast op af kwam om spontaan mee te doen met hun hond(en).

Overige demonstraties werden verzorgd door:

Combi-sport o.l.v. Hondenschool Fairytale-service : www.fairytaleservice.com
Agility o.l.v. Hondenschool De Combinatie:  www.hsvdecombinatie.com
IPO-pakwerk met boxers o.l.v. Hans en Helen Brien
Step met je hond/ Flyball o.l.v. Jolanda van Eijking:
www.hondenwarenhuisjolie.nl
Obedience o.l.v. Karin Stegmeijer
Doggydance o.l.v. Iva Pastova
Show Greyhounds: 
www.greyhoundsrescue.nl
Presentatie Hollandse Herder: www.hollandseherder.nl  of  www.vereniginghollandseherder.nl

 

 


leuke demonstratie van de groep met Hollandse Herders

 

09-06-2013                  Open Dag KC Pampus, Almere (www.kcpampus.nl )

Op zondag 9 juni naar het terrein van KC Pampus in Almere voor het geven van demonstraties op hun Open Dag 2013! Hun kantine is enige weken geleden geheel afgebrand, maar men had met noodvoorzieningen de dag perfect weten te organiseren!

Leuke demonstraties, zo ook van  opleidingschool Blindengeleidehonden "DESUDO" (www.stichtingdesudo.nl ), altijd geweldig om te zien hoe deze honden kunnen werken voor iemand die geheel blind is!

03 t/m 05-05-2013   Animal Event,
Beekse Bergen
(www.animalevent.nl)

Vrijdagmorgen 3 mei op naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek voor demonstraties op Animal Event voor alle 3 de dagen, welk dit jaar een 30.000 bezoekers trok!

De demonstraties hulphond werden gegeven in de "Hondenpiste" naast de Eukanuba- stand en para-agility gaven wij gecombineerd met de demo agility o.l.v. Lianne v.d. Velde (
www.ofnaniseyes.nl ) en op de zondag draaien wij enige rondjes mee op de agility-wedstrijd georganiseerd door Agility Fanatics ( www.agilityfanatics.com ).

Nieuw dit jaar een mooi informatiebord betreft onze activiteiten bij de Eukanuba -stand!

Altijd weer ontzettend leuk de reacties van het publiek te horen betreft de mogelijkheid dat een hond geweldig kan werken als hulphond maar ook heel enthousiast een rondje para-agility laat zien als sporthond!
Met de opmerking: "is dit dezelfde hond als net ?" wordt ik dan regelmatig aangesproken ;-)

Weer veel bekenden ontmoet en leuke nieuwe contacten gemaakt!
Geweldig altijd te zien hoe mensen met dieren trainen en werken en zo veel mooie demonstraties kunnen geven!

 


Joep haalt de boodschappentas leeg met o.a. een litersblik


Joep in actie!

Joy in actie!
 

 

25 t/m 27-04-2013       REVA beurs stand Otto Bock,
Gent in Belgi
(www.reva.be)

Op donderdag 25 april vertrokken wij vroeg richting de Flanders Expo in Gent (Belgi) voor het geven van demonstraties op de REVA-Beurs. Een beurs voor mensen met een beperking waar ook een grote stand stond van OttoBock (www.ottobock.nl ) leverancier van mijn elektrische rolstoel.Naast demo hulphond en para-agility was er tijd voor het geven van workshop agility.

 


een enthousiaste bezoekster waarvan de hond voor de eerste keer door een tunnel gaat!
 

n van de teams in actie!
21-04-2013    Internationale Menwedstrijd, Peeldijkje-Horst  (www.menwedstrijdenhorst.nl)

Zondag 21 april vertrokken wij naar Horst aan de Maas, op naar een groot paarden-evenement voor het geven van demonstraties. Het komt natuurlijk allemaal op hetzelfde neer het omgaan/werken met dieren!
Zowel Joep als Joy gaven demo's hulphond en para-agility.

Tevens leuke demonstraties gezien van Mara Munten  betreft communicatie mens en paard (www.maramunten.nl)

Geweldig om de vele teams te zien werken op deze Internationale Menwedstrijd. Krappe doorgangen, veel water en modder, niet gemakkelijk om daar een 2 of 4 span doorheen te begeleiden!


Joep haalt wasgoed uit de wasmachine!


Joy doet haar rondje para-agility

 

23 & 24-03-2013          Rashondententoonstelling KV Rijnland, Hazerswoude-Dorp (www.kvrijnland.nl)

Uitgenodigd voor het geven van demonstraties hulphond en para-agility op de inmiddels 19e Internationale CAC en CACIB tentoonstelling in de hal "Plantarium"in Hazerswoude. Altijd een gezellige groep medewerkers om daar mee samen een leuke dag te organiseren betreft het geven van demonstraties.

Zowel Joep als Joy gaven demo hulphond en para-agility.


Joep in een demo para-agility (foto:Silvia Spaansen)
 


Joy verschillende artikelen apporterend!

02 & 03-03-2013 Martinidogshow, Groningen   (www.martinidogshow.nl)

Op vrijdagmorgen, de auto geheel volgeladen, op naar de Martiniplaza-hal in Groningen.
Hier werd op zaterdag en zondag de 53e Internationale hondententoonstelling georganiseerd o.l.v. de Noorder Kynologenclub
( www.nkc-groningen.nl )

Daar agility-toestellen en spullen voor de demonstratie hulphond uitgeladen, even gezellig bijkletsen bij verschillende bekende die allemaal hun stand aan het opbouwen waren en toen op naar  Fletcher Hotel De Zeegse Duinen in Zeegse en heerlijk met de hondjes op de hei gewandeld.
 


Joy enthousiast door de paaltjes!

Wij hebben demo hulphond en para-agility verzorgd met mijn honden Joep en Joy, in samenwerking met Mario en Victoria Lehtonen van hondenschool Fairydogs ( www.fairytaileservice.com ) welk demo combi-sport hebben gegeven samen met cursisten van hondenschool AHOV uit Borgsweer ( www.ahov.nl ) .
 

Karin gaf enthoisiast met haar hond demo obedience!
Tevens kregen de bezoekers de gelegenheid, onder begeleiding van n van ons, kennis te maken met de agility en/of combisport in een korte workshop.

Ook aanwezig voor het geven van demonstraties obedience  was Karin Stegmeijer die op een mooie manier liet zien hoe strak je samen kunt werken met je hond.
Stichting Signaalhond
( www.signaalhond.org ) gaf op zondag demonstratie met signaalhonden.

Een gezellig weekend met heel veel hondensport!

 


Mario met een jonge handler die kennis maakt met combi-sport!

<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>