<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>
 

VERSLAGEN  DEMONSTRATIES
PARA-AGILITY 2016op bezoek bij de kerstman!

11-12-2016      Jingle Bells Dog Event, KC Pampus , Almere  (www.kcpampus.nl)

 

Gevraagd demonstraties te komen geven als hulphond en para-agility op het 1e Jingle Bells Dog Event bij KC Pampus, georganiseerd n.a.v. hun 35- jarig bestaan dit jaar.

Ontzettend leuk georganiseerd, vele demonstraties, mogelijkheden gratis lezingen en workshops te volgen, gezellige verkoopkraampjes en tot slot een gezellige winter- BBQ voor alle leden van deze kynologen-vereniging.

 

Joy liet een demonstratie zien als hulphond, zonder zich af laten afleiden door het agilityparkoers in de ring naast ons!
Daar kon zij eind van de dag  zich even uitleven en een leuke demonstratie para-agility laten zien ;-)

Jett mocht ook een paar onderdelen  laten zien als beginnende hulphond en wat was ik trots op dit jonge hondje van net 7 maanden oud.
Tevens mocht zij laten zien netjes voor een hoogtesprong ( latje nog op de grond liggend) te blijven wachten totdat zij het commando kreeg om door een tunnel te gaan. De start van agilitytraining!


 Ze heeft er enorm veel plezier in en daar gaat 't om!

 

18-09-2016                               Dorpsfeest Hoogland, Hoogland ( www.dorpsfeesthoogland.nl )

Het Dorpsfeest in Hoogland, dit jaar gehouden van 15 t/m 18 september, is altijd een geweldig mooi groot evenement. Ik was uitgenodigd om op de zondag, samen met Mandy van Laar, demonstraties te geven van onze Recordpogingen betreft "levende agility- en hoopers toestellen". Toestellen gevormd door kinderen.

Samen met de kinderen van Basisschool De Biezen in Hoogland hebben wij getraind voor deze Recordpogingen. Ik ben hiermee 'n anderhalf jaar geleden begonnen als een project betreft samenwerking kind/hond en dit ontwikkelde zich enthousiast in een poging tot een record voor een geheel Jumping agility-parkoers van 22 toestellen en een poging van totaal 60 kinderen als paaltjes.Voor de Jumping vormde de kinderen toestellen als hoogte- en breedtesprongen, band, tunnels en paaltjes (12 stuks net als in een officiele wedstrijd).

De kinderen werden getraind op hoe het toestel te moeten neerzetten, maar ook niet bang te zijn voor een enthousiast blaffende hond en het risico een staart langs je neus te krijgen.

Ik trainde hiervoor mijn hond Joy.

 

Het hele Jumping agility-parkoers stond klaar, totaal 11 toestellen die 2 x genomen werden om aan een geheel parkoers te komen. Nog een  laatste  instructie van mij naar de kinderen en de begeleiding van veel medewerkers om te zorgen dat de kinderen in de juiste positie bleven zitten/staan. Het parkoers bestond uit  5 hoogtesprongen, 2 hoepels (band) 2 breedtesprongen, 1 tunnel (10 kinderen) en een set paaltjes van 12 kinderen.

Wij konden gebruik maken van een mooi afgezette ring van 30 x 50 meter, waar inmiddels honderden belangstellenden  zoals ouders, familieleden en/of vrienden van de kinderen en bezoekers van het evenement omheen stonden!

Joy ging er enthousiast doorheen en onze eerste Recordpoging was geslaagd!

Daarna ging Mandy van Laar voor een Hoopers-parkoers van 8 toestellen, die ook 2x werden genomen door haar jongste hond Lizzy, een border collie. Dit parkoers bestond uit 2 tonnen, 2 tunnels en 4 hoopers.
Tevens liet zij, als extra onderdeel, nog een lange  "levende  tunnel" zien.

Ook haar Recordpoging was geslaagd!

Meer info over Mandy op haar website: www.doktersnuffel.nl

 

Op naar de Recordpoging "levende agility paaltjes" van totaal 60 kinderen. Toen we alles hadden staan bleken het er 62 te zijn..ach die 2 extra mag de pret niet drukken, we gaan ervoor!

De laatste controle, ik ging langs de hele rij kinderen (totaal 48 meter bijna!) om te controleren of alle kinderen netjes met de voeten naast elkaar stonden en de ruimte er tussen overal gelijk 'n 60 cm was. Dit was erg belangrijk, want als 'n kind zich verstapt en de tussenruimte wordt kleiner had ik het risico dat Joy eruit zou komen. Voor mij en Joy betekende dit uiterste concentratie, als een real team moesten wij deze klus gaan klaren ;-)

De adrealine steeg bij mij  .....gaat 't lukken?


laatste controle of alle "levende paaltjes"goed staan!

 


De insteek bij het eerste paaltje gaat goed...daar gaan we!

 


Joy gaat er geconcentreerd door heen!

 


Het laatste 62ste paaltje.....we hebben het gehaald!!!

 

Als "kers op de taart" mocht mijn jongste hond Jett, 4 maanden oud, door een kleine tunnel opgezet door 8 kinderen (inclusief mijn kleinkinderen Isabel en Fabian)...haar eerste demonstratie!!
Ze ging er super snel doorheen, voordat ik aan het eind van de tunnel mij kon omdraaien had zij hem al genomen ;-)

daar gaat ze die kleine Jett, ondanks alle drukte om haar heen!

 

Alle Kinderen/Docenten van Basisschool De Biezen uit Hoogland en Helpers van deze dag
 ENORM BEDANKT VOOR JULLIE MEDEWERKING HIERBIJ!!

 

DEMO DORPSFEEST 2016 PAALTJES  JOY
(klik op voor video)
 

DEMO DORPSFEEST 2016 JETT TUNNEL
(klik op voor video)

 

 

03-09-2016            KC Amsterdam, Spaarndam   Clubdag 2016  (www.kcamsterdam.nl )

 

Wij waren gevraagd  een demonstratie para-agility te laten zien op de agility-wedstrijd  voor leden van KC Amsterdam op hun Clubdag.

Voor de meeste van hun was het de eerste keer dat men de mogelijkheid zag deze agilitysport te kunnen beoefenen vanuit een elektrische rolstoel, waarop wij enthousiaste reacties mochten ontvangen.

Een gezellige dag met een mooie bos bloemen als bedank voor onze komst!

 

02-07-2016     Erkemederhondendag,  WRAF Hondensportcentrum, Zeewolde  (www.erkemederhondendag.nl )

 

Samen met Caroline Vink en haar hond Viktor ( ik met mijn hond Joy) gaven wij demonstraties para-agility op de inmiddels 6e Erkemederhondendag op recreatieterrein/ camping Erkemederstrand in Zeewolde. Dit jaar op het terrein van hondencentrum WRAF (www.hondencentrumwraf.nl)

Een gezellige dag met veel enthousiast publiek, prachtig zonnig weer en 'n mooie gelegenheid de para-agility te laten zien aan de vele hondenliefhebbers.
Tevens gaven Mandy van Laar en Mandy van Gelder prachtige demonstraties Hoopers, een nieuwe sport welk snel terrein wint.

 

 

24-25 en 26 juni 2016             
Country Fair, Aalten
 
( www.countryfair.nl )

Ook dit jaar hebben Mario Lehtonen en ik de organisatie op ons genomen betreft demonstraties/ stands in het Hondendorp van de inmiddels 21e  Country Fair in Aalten.

Een geweldig mooie Fair met totaal 'n 400 stands, verschillende ringen met spetterende demonstraties en meestal voor de 3 dagen van de Fair rond de 35.000 bezoekers!

Dit jaar een vreselijke start n.a.v. het slechte weer...de eerste dag van de Fair moest afgelast worden, alles stond geheel blank.

Maar met heel veel hulp van alle medewerkers en standhouders, apparatuur om het vele regenwater te verwijderen, vele extra strobalen om de paden begaanbaar te maken, lukte het toch nog de Fair op de zaterdag en zondag open te stellen voor het publiek.

Respect voor de organisatie om dit toch nog mogelijk te maken!

Wij gaven leuke demonstraties met Joep als hulphond en Joy in de para-agility.

 


bij aankomst vrijdagmorgen een zeer trieste aanblik
van het terrein ;-(
 

 


alles stond echt helemaal blank!


met man en macht aan de slag om nog iets van de Fair te redden!
06-05-2016                  Animal Event, Beekse Bergen  ( www.animalevent.nl )
 

Uitgenodigd door Farm Food Hondenvoeding demonstraties te geven op Animal Event, een geweldig mooi en groot honden/dieren evenement op het park Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Voor ons de allereerste keer dat wij deze demonstratie "levende-agility toestellen" lieten zien aan publiek en natuurlijk een mooie generale-repetitie met Joy voor onze recordpoging op 18 september a.s. op het Dorpsfeest in Hoogland.

We lieten een klein jumping-parkoersje zien met een tunneltje, hoogte- en breedtesprong, 2x  'n band. Daarna liet Joy zien enthousiast door 34 levende paaltjes te gaan.

 

Animal Event 2016 Joy levende paaltjes
(klik op voor video)
 

Animal Event 2016 Joy levende toestellen Jumping
(klik op voor video)
 


samen met presentator Mike van der Most in de Farm Food-ring
betreft uitleg onze demonstratie.... en ook Mike mocht eventjes "voor paal staan ";-)

 


Joy enthousiast door een "levende band "

 

 

 

<<< terug naar pagina:  Verslagen demo-wedstrijd >>>