<<<< terug naar Pagina: Wedstrijdverslagen 2010 >>>>

 

Deelname aan 9e PAWC 2010

Informatie 11e IMCA & 9e PAWC 2010: www.ladgins.ch
                                                                               www.imca-pawc-suisse.ch

 

Woensdagmorgen 1 september vertrokken wij vroeg vanuit Hoogland richting Fršchels in Zwitserland. Op donderdag startte de 9e ParAgility World Cup, welke werd gehouden van 2 t/m 5 september. Een grote sporthal midden tussen de mooie bergen van Zwitserland, omgeven door koeien met echte bellen om.

Dit jaar 53 deelnemers in de PAWC waaronder veel nieuwe gezichten, maar uiteraard ook vele bekenden van vorige jaren. Quita en Joep namen beiden deel in groep 1, waar wij qua handicap onder vallen, hierin totaal 17 deelnemers.

Gast-keurmeesters waren Peter Borsje uit Nederland, bekend als keurmeester op de IMCA & PAWC in 2006 en Dimitri Vanblaere uit BelgiŽ, ook een zeer ervaren keurmeester. Tevens keurde  Max Heiniger uit Zwitserland die altijd als FCI-keurmeester heeft gekeurd.


'n eerste en tweede plaats op de jumping!

Na de trainingen van alle landen en dierenartscontrole voor de honden op donderdag  startte het WK  op vrijdag met een Jumping parkoers voor de deelnemers PAWC.

Zowel Quita als Joep liepen beiden een geweldig mooi foutloos rondje, wat resulteerde voor Joep een 1e en Quita een 2e plaats op het podium... wat een spannende start!

JOEP 1e plaats JUMPING
http://www.youtube.com/watch?v=cXzf7ERoFDE

(klik op voor video)

QUITA 2e plaats JUMPING
http://www.youtube.com/watch?v=MC_m3DwpSGc

(klik op voor video)
 

Voor Quita werd dit haar allerlaatste officiŽle agility-wedstrijd!

Op de jumping behaalde zij een 2e plaats doordat Joep net iets sneller was dan haar. Op het eerste agility-parkoers op zaterdag  liep ze een fout wat resulteerde in een 7e plaats, waardoor ze in het totaalklassement behoorlijk naar beneden was gezakt.

Maar op haar allerlaatste rondje, ook een vast-parkoers, liep ze een fantastisch foutloos en super snel rondje wat haar een 1e plaats gaf in deze ronde.


Quita enthousiast in het parkoers!

QUITA 1e plaats Vast-Parkoers
http://www.youtube.com/watch?v=hsTuA6PYLds

(klik op voor video)

 

Hierdoor kwam ze toch nog op 'n 3e plaats op het podium in het totaalklassement. Een welverdiende plaats als afsluiting van haar mooie agility-carriŽre.

Ze heeft haar naam neergezet in de Nederlandse landelijke competitie, maar ook op internationale wedstrijden en zeker op de ParAgility World Cup (PAWC), waar zij als eerste wereldkampioen naar huis kwam op de 1e PAWC in 2002, gehouden in Hongarije, en deze titel 4 maal heeft behaald.

Samen met Quita heb ik vele demonstraties para- agility gegeven, zowel in Nederland als in vele landen daarbuiten, om zo de para-agility te kunnen promoten.


Joep op het vast-parkoers

Joep heeft mooie snelle rondjes gelopen, maar met 'n fout. Hierdoor kwam hij op de 4e plaats van het totaalklassement.

Voor ons een zeer geslaagd PAWC, 2 x goud, 1 x zilver en 1 x brons.....wat een mooi stel die twee zwarte boeven ;-

<<<< terug naar Pagina: Wedstrijdverslagen 2010 >>>>