<<< terug naar pagina: wedstrijdverslagen 2009 >>>

 

 Deelname aan 10e IMCA & 8e PAWC 2009
 


http://imca-pawc-2009.fw.hu 

Zondag 30 augustus vertrokken wij richting Gyula in Hongarije om deel te gaan nemen aan de
8e ParAgility World Cup gehouden van 3 t/m 6 september. Dezelfde Sporthal als in 2002, dat was bekend terrein. Dit jaar 49 deelnemers in de PAWC waaronder een groep uit Israel, deelnemers met een geestelijke beperking, een groep qua beperking die wij dit jaar hebben toegevoegd.Quita en Joep namen beiden deel in groep 1 waar wij qua handicap onder vallen, hier waren totaal 12 deelnemers.

Keurmeesters waren:
Rick Molenkamp uit Nederland, bekend als keurmeester op de IMCA & PAWC in 2006,  Arnaldo Benini uit Italië, ook al meedere jaren aanwezig op dit evenement en John Gilbert uit Engeland, één van de oprichters van agility, hij was ook aanwezig bij de start van de PAWC in 2002.

Zoals gebruikelijk in Hongarije een samenkomst van alle deelnemers bij de burcht in Gyula en daarna een optocht door de stad met voorop de keurmeesters in een koets.


Quita in actie

Quita, ondanks haar leeftijd van inmiddels 10 jaar, was goed in vorm en had er behoorlijk zin in.
Ze heeft mooie rondjes gelopen maar maakte fouten wat haar als eindresultaat een 2e plaats in het totaalklassement gaf. Jammer want ze liep van de 3 te lopen parkoersen 2x de aller-snelste tijd!

In het eerste parkoers had ik de pech dat een gedeelte van mijn besturingspookje van de rolstoel  afbrak....ik herstelde mij snel en reed verder, iets waar Quita weinig op gereageerd heeft gelukkig!
Joep had er enorm veel zin in, zijn enthousiasme is altijd duidelijk te zien en te horen;-)
Hij heeft veel last van de wedstrijddruk, op de trainingen loopt hij meer relaxed en komt minder naar mij toe in een parkoers.
Toch heeft hij niet slecht gelopen, had na Quita 2 van de 3 parkoersen de snelste tijd, maar ook hij maakte fouten, waaronder de pech om met zijn staart, na de sprong goed gesprongen te hebben op het jumping- parkoers de de lat er alsnog af te gooien ;-(
Hij had een mooie 4e plaats in het totaal- klassement.


Joep in actie

QUITA & JOEP JUMPING
http://www.youtube.com/watch?v=Q1i6nWe6Gt0

(klik op voor video)

Felicitaties van keurmeester Arnaldo Benini voor onze 2e plaats in het totaalklassement.

De1e plaats was voor Alexander Grimus, vanaf 2004 deelnemer PAWC uit Oostenrijk......een welverdiende plaats voor hem en zijn hond Nelson!

De thuiskomst is elk jaar weer 'n enorm warm onthaal door buurtbewoners en familieleden.
Ook nu weer alles gehuld in orange kleding, straat geheel versierd met orange vlaggetjes en natuurlijk ontbreken de Nederlands vlaggen en de Hooglandse vlag niet. De kinderen haalden ons enthousiast op hun fietsjes met toeters en bellen de straat binnen!
Felicitaties......bloemen...........flesjes wijn mochten wij ontvangen, dit alles onder het genot van een glaasje champagne en lekkere soesjes!
Elk jaar weer een leuke bijeenkomst in onze buurt...iedereen geniet hier van!

Volgend jaar van 2 t/m 5 september op naar Zwitserland voor deelname aan de 9e PAWC 2010!

Persbericht:  De Hooglander Courant 16-10-09

 


tweemaal brons, eenmaal zilver
 ben trots op mijn twee Labradors!


Onze trouwe fans, mijn dochter Leonie met nu inmiddels haar man Rudi, waren op huwelijksreis en dit jaar niet van de partij. Ze zijn getrouwd op 28 agustus 2009

<<< terug naar pagina: wedstrijdverslagen 2009 >>>